Sizin Sorduklarınız

özkan kurt
26/11/14
Merhaba hocam bir kaç aydır baslayan agrilarim var raporum şu şekilde, Lomber lordoz düzleşmiştir.skolyoz izlenmemiştir. Vertebra korpus yükseklikleri ve kemik iligi intensiteleri normaldir. L3-4 düzeyinde posteriora bulging ile uyumlu göRünüm izlenmektedir. L4-5 düzeyinde hafif santral posterior protrüzyon mevcuttur L5-S1 düzeyinde solda sinir köküne ve spinal korda bası yapan santral posterior protrüzyon mevcuttur Lomber ve sakral spinal kanal içerisinde kitle lezyonu saptanmamıştir . Belirgin spinal kord patoloji si saptanmamıştır. Sakrum ve sakral kanal normal olarak değerlendirilmiştir. Paravertebral alanlarda patoloji dikkati çekmemiştir. Hocam yardımlarınızı rica ediyorum
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Belinizin en alt kısmında topuğa giden siniri ezen fıtığınız var. Ameliyat sınırında olduğunuz için iyi bir muayene etmek lazım. Muayene sonucuna göre eğer bası bulguları uyuşursa Mikrocerrahi yaparız.
arif çatak
26/11/14
hocam merhaba 19 yaşındayım baş ağrılarım için çekilen renkli MR sonucunda : her iki pariatel bölgede periventriküler ve subkortukal beyaz cevher alanlarında T2 agırlıklı serilerde yaygın intensite artım alanları(demiyalinizan plaklar?, vaskülit?) ne denilmek istiyor
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Mutlaka Nöroloji uzmanı görüp değerlendirmeli.
cigdem koca
26/11/14
Hocam mr sonucunda C5 C6 duzeyinde posteromefian minimal protruzyon hafif dural kese indentasoynu. Saptanmıştır yaziyor nedir aciklarmisiniz teşekkürler
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Ufak bir boyun fıtığınız var. Bol bol yüzme egzersiz öneririm.
Döndü Aydın
25/11/14
Hocam MR sonucunda L4-5 düzeyinde disk dejenerasyonu ve minimal bulging izlenmektedir ve spinal kord T12-L1 vertebra seviyesinde sağlanmaktadır yazıyor. Ciddi bir durum mu var ? Ne yapmam gerek? Tedavisi var mı ? Şimdiden teşekkürler...
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Küçücük bir fıtığınız var. Bol bol yüzme ve egzersiz öneririm.
mehmet aktaş
25/11/14
inceleme: sagital planda T1 ve T2 TSE Aksial planda T2 GRE sekansları uygulanmıştır.

Vertebra korpus yükseklikleri tabiidir. Korpus köşelerde yer yer osteofitik sivrileşmeler mevcuttur. C3 vertebra korpusta T2 hiperintens T1 hipointens karakterde düzgün sınırlı nodüler lezyon mevcuttur. Sinyal karakteri apitik olmakla birlikte ilk planda belingnite lehine düşünülmüştür. Klinik gereklilik halinde kontrastlı inceleme ve ayrıntılı tetkik önerilir.

C3-C4, C4-C5 düzeyinde hafif diffüz bulging mevcuttur. Posterior osteofitler ile birlikte ön subaraknoid mesafe daralmıştır.
C5-C6 düzeyinde diffüz bulging zemininde sağ parasantral -foraminal disk protrüzyonu izlenmemiştir. sağ nöral foramende belirgin daralma dikkati çekmektedir.
C6-C7 düzeyde hafif diffüz bulging mevcuttur.
inceleme alanına giren T3-T4 düzeyinde diffüz bulging zemininde sağ parasantral disk protrüzyonu mevcuttur. Ön subaraknoid mesafe belirgin daralmıştır.
modulla spinalis normal kalınlıkta ve homojen sinyal intensitesinde izlenmiştir. intradural patoloji saptanmamıştır.
Kranio-servikal birleşkede özellik yoktur. Vertebral arterlerde akımın normal olduğu görüntülenmiştir.
paravertebral yumuşak dokuda patolojik sinyal intensitesi değişikliği gözlenmemiştir.

hocam bu mr dan sonra inceleyen doktor tam vücut kemik sintigrafisi çektirmemizi istedi. yorumlarınızı bekliyorum. teşekkürler.
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Gerçekten oldukça ciddi fıtığınız var ve mutlaka Mikrocerrahi gerekli. Fakat omur kemiğinde lezyon varlığından dolayı kemik sintigrafisi gerekir.
HATİCE KARCILI
25/11/14
MERHABA DOKTOR BEY; ABLAMIN MRG SONUCUNDA ŞUNLAR YAZILIDIR.
LUMBAR VERTABRALARDA VE İNTERVERTEBRAL DİSLERDE HAFİF DEJENERATİF DEĞİŞİKLİKLER İZLENMİŞTİR.
L4-5 VE L5-S1 İNVERTEBRAL DİSKŞİNDE POSTERİOR DİFÜZ MİNİMAL BULGİNG İZLENMİŞTİR. TEKAL SAKA MİNİMAL BASILIDIR.
KONUS MEDULLARİS L1 VERTYAVBRA DÜZEYİDE SONLANMAKTADIR. FİLUM TERMİNALE SEBESTTİR.

HOCAM DOKTORUMUZ Bİ AÇIKLAMA YAPMADAN YOLLAMIŞ RİCA ETSEM AÇIKLARMISINIZ? TEŞEKKÜRLER.
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Ufak tefek fıtıklarınız var. En kısa sürede egzersize başlayın. Yüzmeyi de ihmal etmeyin.
MEHMET AKDEMİR
25/11/14
Hocam merhaba. bu sonuca göre sağ ayak baş parmak uyuşması olurmu?muayne bulgularım temiz. bel ağrısına bacak ağrısıda eşilk ediyor. şimdiden çok teşekkür ederim.
lomber disklerin sinyal intensitesi T2 ağırlıklı kesitlerde dejenerasyona sekonder azalmışır.
L3 - L4 diski santral posterior ağırlıklı bulging göstermekte olup dural keseye bası yapmaktadır.
L4 - L5 diski santral posterior ağırlıklı bulging göstermekte olup dural keseye bası yapmaktadır. her iki L5 köke indentasyon yapmaktadır.
L5-S1 diski minimal bulging göstermekte olup , dural keseye minimal bası yapmaktadır.
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Rapordaki fıtığa göre sizin ayağınızda uyuşma olması çok normal. Ben bu rapora göre sizi iyi bir muayene etmek ve arkasından ise ameliyat gerekirse de Mikrocerrahi yapmak isterim. Beklerim....
utku efe çevik
25/11/14
lomber lordoz hafif düzleşmiş.l3-l4 disk sinyalinten siteleri minimal azalmış.l3-l4.l4-l5diskleri sol ılımlı bulding göstermekte olup.soldan nöral foramenler inferiordan hafif dalmış. tekal kesesi basısı izlenmemiştir
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Ufak tefek fıtıklarınız var. En kısa sürede egzersize başlayın. Bol bol da yüzme iyi gelir.
GÜLŞEN ERGÜN DAVULCI
25/11/14
Günaydın hocam mr sonuçlarımda L4-L5 düzeyinde intervertebral diskte hidrosyon kaybı ve sağ santral disk protrüzyonu izlenmektedir.dural keseye intentasyon mevcuttur.nöral foramenler inferiordan hafif dar görünümdedir. sonuç kısmında ise L4-5 sağ santral disk protüzyonu deniliyor.ne yapmam lazım teşekkürler
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Selamlar, Sizin MR raporunuza göre bir mesafede fıtık ve darlık var. Ilerlemiş durumda olsa da ameliyatlık değil. Ilk planda Fizik Tedavi öneririm. Eğer ağrılarınız artacak olursa mutlaka haberleselim.
burcu yilmaz
24/11/14
Iyi aksamlar hocam sonuclarimi gönderiyorum yorumlarsaniz sevinirim. L5-S1 düzeyinde diskte dejenerasyon, disk posteriorunda kraniale migrasyon gösteren santral protruzyon, platolarda schmorl nodulleri. Simdiden tesekkurler
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Oldukça ciddi fıtığınız var. Bence en kısa sürede Mikrocerrahi gerekli. Gelin, ne gerekirse yapalım.
Adınız ve Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Mesajınız
Güvenlik Kodu
Doğrulama Resmi
Güvenlik Kodunu Giriniz