Sizin Sorduklarınız

mehmet ozan
08/12/14
L2/3, L3/4,L4/5,L5/S1 asymmetrik skolyoz, L3/4 çikinti yaparak daraltmis fakat patlamamis,L4/5 sola recessal sinir köküne vardiya
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Fıtıklardan ziyade skolyoz dediğimiz omurga eğriliği çok önemli. Fizik Tedavi burada en önemli destek Noktası. Sinir sıkışması varsa bizler devreye gireriz.
mehmet kaplan
08/12/14
sayın hocam .. benim yaşım 53 genç yaşlarımdan beri boynumda sağa sola dönme zorluğuyla beraber boynumda ve sırtımda ağrılar çekerek yaşamaktayım omuzlarımda aşağı yukarı olarak eğrilikte var kollarım ve hatta gögüs kafesimde bile ağrılar olmaktadır sağa sola eğince boynumdan ve sırtlarımda çıtır çıtır seslerde çıkmaktadır fizik tedaviye gittim emarimi çekti omirliğimde daralma fıtıklar ve boynumda eğrilik olduğunu söyliyerek ilaç tedavisi ve kültür fizik hareketleri verdiler bana bir faydasını görmedim size tedavi olmayı çok istiyorum cevabınızı bekliyorum saygılar
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Sizi en kısa sürede tedaviye almak isterim. Fakat önce sizin MR filmlerinizle beraber değerlendirmek lazım. Hatta gerekirse Emg sinir testi lazım.
faruk KADER
06/12/14
merhaba degerli hocam sıkıntılarımı sırası ile anlatmak isterim sırt bölgemde sag tarafta özellikle ağrılarım ve yanma hissi oluyor kaburga bölgemde arada agrı oluyor sag omuz bölgemde argı ve hareket esnasında ağrı hssediyorum sag göğsüme doru yanma gibi hissediyorum memur olarak 20 yıldır çalıştım pek spor yapmadım doktorumuza gittim mr çektirdim raporumu size iletiyorum bilgi yazarsanız vereceğiniz doğrultuda hareket etmek istiyorum

LOMBER VERTEBRA MR İNCELEMESİ

Lomber lordoz normaldir

Tüm düzeylerde disk sinyalleri azalmıştır. Korpuslarda osteofitik sivrileşmeler,son platolarda Schmorl nodülleri izlenmiştir.

L1-L2 düzeyinde dural keseye indete annüler bulging izlenmiştir.

L4-L5 düzeyinde santral kesiminde annüler yırtığın eşlik ettiği dural keseye bası oluşturan nöral foramenlerin oblitere eden lateral resesleri minimal daraltan diffüz annüler bulging izlendi

L5-S1 düzeyinde anterior epidural yağlı mesafeyi oblitere eden nöral forameni minimal daraltan diffüz annüler bulging izlendi

conus medullaris normal görünümündedir

TORAL VERTEBRA MR İNCELEMSİ

toral kifoz normaldir
tüm düzeylerde disk sinyalleri azalmıştır vertebra son platolarda schmorl nodülleri izlenmiştir
T4-T5 düzeyinde santral -sağ parasantral disk protrüzyonu izlenmiş olup dural keseye bası anterior subaraknoid mesafede daralma izlenmiştir
T5-T6 düzeyinde sol parasantral disk protrüzyonu izlenmiş olup dural keseye bası anterior subaraknoid mesfede daralma izlendi

spinal kord kalibrasyonu ve sinyal intensitesi tüm düzeylerde normaldir

değerli hocam yukarıda belirtiğim şeklinde raporumu size gönderdim bilgi verebilirseniz tavsiyeleriniz doğrultusunda ilerlemek istiyorum
saygı ve sevgilerimle
faruk KADER

Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Sizin şikayetlerinizi açıklayabilmek için boyun MR filmi de çekmek lazım. Ayrıca nadir görülen ve çok riskli olan sırt bölgesi fıtıklarınıza dikkat etmek lazım m
damla karakuş
06/12/14
20 yasındayım boyun agrısı ıle gıttım .. Aksiyal planda T1 SE, T2 TSE, FLAIR, Sagital planda T1 SE, Koronal planda T2 (TSE) sekanslar alınmıştır. Kranioservikal bileşke lokalizasyonuda serebellar tonsiller basion - opisition hattını yaklaşık 7 mm katetmektedir. Görünüm tonsiller ektopi ile uyumludur. Her iki serebellar hemisfer, pons ve medulla oblongata homojen sinyal intensitesinde izlenmiştir. IV. ventrikül normal konum ve boyutlardadır. Bazal sisternalar tabiidir. Her iki internal akustik kanal genişliği ve 7-8. sinir kompleksi normal olarak değerlendirilmiştir. Supratentoryel düzeyde; serebral gri ve beyaz cevherin sinyal intensitesi normal olarak değerlendirilmiştir. Orta hatta kavum septum pellisidum anatomik varyasyonu izlenmiştir. Bazal ganglionlar ve talamuslar normaldir. Korpus kallozum ve pineal bez tabiidir. III. ve lateral ventriküller normal konum ve boyutlardadır. Kitle etkisi saptanmamıştır ve orta hat yapıları yerindedir. Sella genişliği ve hipofiz bez yüksekliği normal olarak değerlendirilmiştir. Kavernöz sinüsler simetrik görünümde ve homojen sinyal intensitesindedir. Willis poligonu arterlerinde ve dural sinüslerde özellik yoktur. Her iki bulbus oküli, oküler kaslar, optik sinir ve retrobulber yağ dokusu normal olarak görüntülenmiştir. Mastoid sellüllerin ve paranazal sinüslerin aerasyonu tabiidir. Kemik yapıda patoloji saptanmamıştır. boyun mr : her iki serebeller tonsıl foramen magnuma uzanım gostermekte olup basıon hattının 6 mm ınferıoruna uzanım gostermektedır .ti 1 arnoıd chıarı malformasyonu lehine degerlendırıldı . servıkol lordoz duzlesmıstır vertebra yukseklıgı korunmustur .. vertebra korpus köşeleri ve endplateler normaldir. intervertebral dısklerın sınyal ıntensıtelerı ve konturları normaldır . ıntraforamınal perınöral yaglı planlar acıktır . servıkal spınal kanal normal genıslıktedır servıkal spınal kordda pataolojık form veya sınyal degısımı saptanmadı . paravertebral yumusak dokularda patolojı saptanmadı . kronio servıkal bıleske tabııdır. goruntu alanına gıren posterıor fossa olusumları normal . oyun duzlesmesı var fakat beyıncık sarkaması var ve benım sıkayetlerım bas agrısı hafıf kol agrısı bana ıstersen amelıyat ol dedıler sarkma fazla degılmıs ne yapmalıyım ben yanı sep mep yapılcak bası yoksa amelıyat yok ızlencek dedıler dogru bı yontemmı ?
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Beyincik sarkmasında 6 mm'e kadar takip ederiz. Bunun üzerinde ise ameliyat için klinik korelasyon ile karar verip dekompresyon yaparız.
saime ulukaya
06/12/14
onur bey yaklaşık 2 aydır şiddetli baş ağrısı çekiyorum sol kulağımın üst kısmından başlıyor ağrı (en fazla 10 dakika sürüyor) sonrasında göz kararması ve 9-10 saniyelik baygınlık geçiriyorum kendime geldiğimde konuşma güçlüğü çekiyorum bir süre. agrı girdiğinde gözlerim dışarı çıkacakmış gibi hissediyorum yine aynı şekilde boynumdan sol koluma doğru ince bir sızı giriyor sanki ince bir damarımı kesiyorlar. sol gözümde küçülme yaptı. sol kulağım çok yüksek duyuyor sanki hoparlör ile bağırıyolar sağ kulağım normal duyuyor ve sol kolumda his kaybı var. şiddetli bulantıalrım oluyor ama kusma yok. 2 defa mr çektiler ve anjiyografi temiz çıktı dediler sonra anevrizma yada tümör olabilir dediler. en son nörolojiye gittim o da boyun mr ı istedi. verilen ilaçların faydasını görmüyorum sadece vücudumu uyuşturuyor. maxfal sandomigran ve .... verdiler. benm ağrılarım geçmiyor. oturduğum yerde k oltuk altımdan kayıyor gibi hissediyorum. ilaçlı mr çektirmek istiyorum sizce ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Bence ilk planda bunun nöbet olasılığından dolayı, sizi Nöroloji Uzmanı görmeli.
Dilek Haydaroğlu
05/12/14
Selamlar çok şiddetli bel ağrısıyla çektirdiğim MR sonucunu değerlendirirseniz çok sevinirim. L1-2 intervertebral diskine komşu vertebral end platolarda schmorl nodülleri izlenmektedir. L4-5 ve L5S1 intervertebral disklerinde dejenerasyona bağlı sinyal değişiklikleri. L1-2 intervertebral diskinde minimları diffüz bulging mevcut L4-5 diskinde diffüz bulging zemininde tekal saka ve solda sinir köküne bası oluşturan santral ve sol parasantral protrüzyon mevcut bilateral nöral foramenler daralmıştır L5S1 diskinde minimları santral protrüzyon mevcuttur yorumunuz için şimdiden teşekkürler
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Selamlar, Sizin MR raporunuza göre bir iki mesafede fıtıklarınız var. Ilerlemiş durumda olsa da ameliyatlık değil. Ilk planda Fizik Tedavi öneririm. Eğer ağrılarınız artacak olursa mutlaka haberleselim.
Şeyma Demir
05/12/14
HOCAM MERHABA..
ALMIŞ OLDUĞUM MR SONUCUNA GÖRE HASTANEDE TAM TEŞHİSİ KOYAMADILAR CEVABINIZI BEKLİYORUM.
L5 S1 DÜZEYİNDE GRADE I ANTERİOR SPONDİLOLİSTEZİS GÖRÜNÜMÜ DİKKATİ ÇEKMEKTEDİR. L5 S1 DİSKİNDE PSEUDOBULGİNG GÖRÜNÜMÜ MEVCUTTUR. DURAL KESE ANTERİORDAN MİNİMAL BASILIDIR. HER İKİ NF DE KÖKLER SERBESTTİR. L5 SOL İNFERİOR ARTİKÜLER PROÇES DÜZEYİNDE ŞÜPHELİ FRAKTÜR GÖRÜNÜMÜ DİKKATİ ÇEKMEKTEDİR.
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Sizin bu raporunuza göre hem bel kayması, hem bel fıtığı, hem de beldeki iki omur bağlantısında kırık Var. Ben en kısa sürede size ameliyat öneririm. Gelin, önce Mikrocerrahi ile fıtığı alıp devamında vida ile kaymayı sabitleriz.
demet-buse
05/12/14
sayın hocam lütfen okuyunuz ve yardımcı olunuz ben birkaç soru sormak istiyorum.bende mr sonuçlarımda c4-5 c5-6 ve 6-7 seviyelerinde bulding ve protrüzyonlara bağlı anteiror subaraknoidal mesafelerde daralma ve kordda indentasyon,c5-6 ve c6-7 seviyelerinde sol fprpminal stenoz ve c6-7 köklerinde bası mevcut olupklinik korelasyon önerilir diyor.Ameliyat olmamı ve felç olacağımı eğer olmazsam böyle olacağını söyleyen doktorlar var.Ben ameliyat olmak istemiyorum yaşım 32 ve açıkçası maddi gücümüz buna el vermiyor.Lütfen yardımcı olun ben ameliyat olmadan fizik tedavi görsem bir dönem beni idareedermi bunu öğrenmek istiyorum.Çünki daha önceden 3 sene önce fizik olmuştum ve rahatlatmıştı 3 yıldan sonra boynumda ve omzumda güçsüzlük ve boyun arkasında sanki kalıba girmiş gibi ağrılar oluştu.Fiziğe girmemde saknca olurmu.Saygılar hocam
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Sizin fıtığınız ve omurilik kanal darlığınız had safhada. Bence artık ameliyat kaçınılmaz. En kısa sürede gelin, ne gerekirse halledelim
ayşe dalar
04/12/14
hayırlı akşamlar hocam 19 yasndayım ıse gırmek ıcın yaptırmm gereken evraklar vardı bel emarınıda ıstemısler sonuclar normal olarak gıdıyor ama son cumlesı dıkkatımı cektı ve cevabını bulamadım bana yardımcı olabılırmısınız. faset eklemlerde dejeneratif değişiklikler ile uyumlu görünümler izlenmemektedir. sonuç ise normal sınırlarda mr bulguları oarak yazıyor sımdıden tesekkurler
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Ciddiye alınması gereken bir durum değil. Yıpranma başlamadan bol bol egzersiz be yüzme öneririm.
Zeynep sumbul
04/12/14
Servikal lordoz duzlesmistir. Bununla birlikte gbuzite gelişmiştir. C3-4 ve C5-6 seviyelerinde posterior longitudinal ligamenlerde cingöz kalinlasmalar dikkat çekmiştir.
C3-4 ve C5-6 seviyelerinde dizilerde geniş tabanlı medial bulging işlenmiştir. Spinal kanal ılımlı bası altındadır.
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Selamlar, Sizin MR raporunuza göre bir iki mesafede fıtıklarınız var. Ilerlemiş durumda olsa da ameliyatlık değil. Ilk planda Fizik Tedavi öneririm. Eğer ağrılarınız artacak olursa mutlaka haberleselim.
Adınız ve Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Mesajınız
Güvenlik Kodu
Doğrulama Resmi
Güvenlik Kodunu Giriniz