Sizin Sorduklarınız

-
01/01/70
hocam selamlar...bende bel fıtığı teşhisi kondu ve çekilen MR sonucuna göre ilaç tedavisine başladım 1 ay önceden çeşitli ağrı kesiciler ve voltaren gibi pomadlar kullandım.. ortopedi uzmanına gittim korkulacak bişey yok dedi. daha sonra nöroloji uzmanına gittim beyin cerrahisine gitmemi söledi. ameliyatlık bi durumun var dedi..kafam karıştı ne yapmalıyım.. şu anda sol bacağımda güç kaybı var. yürümemde aksama var.. hafif ağrılar oluyor..uyuşma oluyor.. şu anda egzersiz ve ------ diye sinirsel bir ilaç tedavisi uyguluyorum hocam..MR raporunu size yazıyorum hocam..bana bilgi verirseniz çok mutlu olurum hocam saygılar.. L2-3,L4-5 ve L5-S1 intervertebral disklerinde dejenerasyona sekonder T2 sinyal kaybı izlenmektedir. Diğer düzeylerde intervertebral disk sinyal intensiteleri ve tüm düzeylerde disk yükseklikleri tabidir. L1-2 intervertebral diskinde santral sol paramedian iç anüler yırtık eşlikli posterior bulge zemininde santral-sol paramedian herniasyon izlenmektedir. Bu düzeyde dural kese bası altında olup,dural kese çıkımında sol L2 nöral köke temas izlenmektedir.Bilateral nöral foramenler tabiidir.. L2-3 intervertebral diskinde santral sol paramedian iç anüler yırtık eşlikli posterior bulge zemininde santral-sol paramedian protrüzyon izlenmektedir.Dural kese çıkımında sol L3 nöral köke hafif temas izlenmektedir..Bilateral nöral foramenler tabiidir.. L4-5 intervertebral diskinde santral iç anüler yırtık eşlikli diffüz anüler bulge zemininde izlenmektedir.Bu düzeyde dural kese bası altında olmakla birlikte dural kese çıkımında nöral kökler serbestir.. L5-S1 intervertebral diskinde posterior bulge zemininde santral-sol paramedian ekstrüde herniasyon izlenmektedir.Bu düzeyde dural kese bası altında olup,dural kese çıkımında Sol S1 nöral köke indentasyon izlenmektedir .Bilateral nöral foramenler tabiidir..
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;

Selamlar,

Sizin rapora göre ameliyat olmanızda fayda var. Mutlaka MİKROCERRAHİ ÖNERİYORUM.

-
01/01/70
Sayın Doktorum, Ben bir sene önce fıtık ameliyatı oldum. Belime 8 vida takıldı. Fakat ameliyat öncesi 5-10 km yürüdüğüm halde şimdi 50-100m yürüyemiyorum. hemen dizlerimden aşağısı kesiliyor. Hemen oturuyorum. Fox TV de söylediğiniz gibi sol ayağım dizimden bazen boşalıyor ve kösteklenerek düşüyorum. Belim kütük gibi hafif ağrılar var. TV programınızda gösterdiğiniz eksersizleri ameliyat sonrası da yapınız dediniz. Bu hareketleri vidalı olarak bende yapabilirmiyim. Ameliyat sonrası fizik tedavi görmedim. Fizik tedavi gerekiyormu? Bilgilendirmeniz ricası ile saygılarımı sunarım. Hasan Satıcı
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;

Hasan Bey,

Öncelikle mutlaka ameliyat alanını kontrol etmek gerekir. Anormal bir durum olup olmadığına bakmak lazım. Bunun için iyi bir muayene sonrasında MR, Tomografi ve gerekirse EMG-Sinir Testi yaptırmalısınız. Hepsi normal ise kasları güçlendirmek için Fizik Tedavi ve egzersiz programından fayda görürsünüz.

-
01/01/70
Hocam iyi günler Ameliyat olmak istemiyorum mr sonucuna birde siz bakar mısınız L3 vertebra korpusunda hemanjıom ile uyumlu hiperintes lezyon izlenmiştir L4-L5 düzeyinde intervertebral diskte sol posterior parasantral protrüzyon mevcuttur. Anterior epidural mesafe obliterdir. Dural keseye anteriordan bası oluşmuştur. Sol L5sinir köküne lateral reses bası bulunmaktadır
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;

Yusuf Bey,

Bazen insanın her istediği olmayabiliyor. Yani sizin isteyip istemediğinizden çok OMURİLİK BASISI yol gösterici gibi. İyi bir değerlendirme şart.

-
01/01/70
onur bey mr sonuçlarımı yazdım.cevap vermişsiniz teşekkür ederim.ameliyat için erken demişsiniz fakat şu an sol ayağımda son 3 parmağımda uyuşukluk ve bacağımın diz altında az uyuşma var.parmak uçlarımda yürüyorum fakat topuk üstünde yürürken sol ayağım dışa doğru dönüyor.izmir alaçatıda 2 . sınıf öğretmeniyim ve öğrencilerimi aksatmak en büyük endişem.fakat bu şekilde devam etmekte ne kadar mümkün.ozon tedavi ile şu an ağrıları azaltıyorum .35 yaşındayım.mr sonuçlarımı yineliyorum. L4-5 minör diskal bulging L5-S1 sol posterolateral inferior ekstrüzyon(L5-S1 düzeyinde disk dejeneredir.diskin sol posterolateral inferior esktrüzyonu dikkati çekmektedir.dural kese ve sl S1 sinir köküne bası oluşturmuştur.spiral kanal genişliği normaldir. Lomber lordozda azalma.
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;

Alpay Bey,

Bana EMG-Sinir Testi yaptırıp MR filmlerinizle beraber gönderin. Bakıp, arayayım.

-
01/01/70
Merhaba, ben Cevdet Kaya 54 yasindayim, gecen sene 27 eylul 2009 yilinda ilk kez bel fititigindan Belcikada ameliyat oldum, doktor ameliyatan sonra masaja gitmemi tavsiye eti ve ameliyatan sonra masaja da Baslamistim. Sanirim doktorun tavsiye etigi masor ters bir hareket yaptirdi ve ameliyatan 1 ay sonra ayni yerden fittik cikti. Daha once sadece ayak parmak uclarimda bir uyusma hisediyordum, simdi butun alt bacagim ve bilegim komple uyusuyor. Doktor acil tekrar ameliyat olmami soyledi. Gecen sene yaptigi ameliyat tam olarak microdiscectomie L4L5 sol, radix L5 ve S1 sol da bir islem olmus. kararsizim ne yapacagimi bilmiorum, beni bu konuda bilgilendirirmisiniz.
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;

Cevdet Bey,

Belden geçirmiş olduğunuz operasyon sonrası masaj seçimi yanlış olmuş. Mutlaka beldeki omur kemiklerinde kayma olup olmadığına bakmak gerekir. Eger kayma yoksa tekrar sadece mikrocerrahi yapılabilir.

-
01/01/70
Hocam Merhaba, Şubat 2011de belimdeki şiddetli ağrılar sonucu doktora gittim. Emar sonucunda ne yazık ki hiç arzu etmediğim bel fıtığı hastası olduğum ortaya çıktı. İğne, hap ve fizik tedavi sonucunda normal hayatıma geri döndüm. Ancak doktorum şu anda ameliyat gerektirmez, zaten ameliyat çare değil ve ameliyat olsanız bile ertesi gün ayni yerde ( disk 5) fıtık oluşur dedi. Buna ilave her sene ocak-şubat aylarında fizik tedavisi olmam gerekirmiş. Sorum: - Gerçekten fitik amiliyatı sonrası ayni yerde birkaç gün içinde fıtık oluşur mu? - Her yıl fizik tedavisi olmam gerekir mi? Derin Saygılarımla, Nevzat Beydola
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;

Nevzat Bey,

Size bu taş devrinden kalan açıklamaları bir DOKTOR yapabileceğini düşünmüyorum. Kafasını kuma gömen ve dünyadaki gelişmelerden en ufak haberi olmayan insanların yanlış yönlendirmelerinin BEDELİNİ SİZE ÖDETMEYE HAKKI YOK. Lütfen detaylı bilgi için bana filmlerinizi gönderin ya da gelin, birinci ağızdan bilgilenin.

-
01/01/70
MERHABA DOKTOR BEY S1 L5 ARASINDA FITIĞIM VAR. 6 HAFTADIR AYAĞIMA VURUYOR AĞRISI KASIYOR YÜRÜYEMİYORUM. 1 HAFTADIR DA FİZİK TEDAVİYE GİDİYORUM. AÇIKCASI BİR FAYDASINI GÖRMÜŞ DEĞİLİM. DOKTORUM FITIĞIMIN BÜYÜK OLDUĞUNU VE KESİN AMELİYAT GEREKTİRDİĞİNİ SÖYLÜYOR LAZERLE OLMAK İÇİNDE BÜYÜKMÜŞ DİREK AÇIK AMELİYAT DEDİ BEN OLMAK İSTEMİYORUM MİCRO CERRAHİ YÖNTEMİNDE FITIĞIN BÜYÜKLÜĞÜ ÖNEMLİMİDİR VE MALİYETİ YAKLAŞIK NE KADARDIR BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;

Ezgi Hanım,

Mutlaka mikrocerrahi öneririm. Mikrocerrahi için fıtığın boyutu önemli değil. Maliyetini bilemiyorum ama SGK anlaşmalı hastane olduğu için kısmi farklar ile ameliyatınızı yapabiliyoruz.

-
01/01/70
Mrb hocam,ben uludağ üniversitesi tıp fakültesi 2.sınıf öğrencisiyim.Aynı zamanda sizin hayranınızım.İleride sizin gibi başarılı bir cerrah olabilmek için uğraşıyorum.Müsade ederseniz size bir kaç soru sormak istiyorum.Uzun zamandır sporla ilgileniyorum ve şu an aikido yapıyorum.En son antrenmanımda ters bir hareket yaparak belimi aşırı zorladım,çok ağrım yok ancak ani hareketler yapınca ağrı olabiliyor ve bu ağrı bazen ayak uçlarıma vuruyor.Sol kalçam üzerinde bir hassasiyet var bastırınca ayaklarıma vuran bir ağrı oluyor,acaba bel fıtığı mı değilse ne olabilir öğrenmek istiyorum.Biraz da boynumda sıkıntı var sürekli takla atmak zorunda olduğumuz için boynumu bazen zorluyorum.Sağa sola çevirdiğim zaman sanki bir şeyler takılıyor ve sürtünmeye benzer sesler duyuyorum.El-bilek tekniklerini uygularken sinirlere baskı olabiliyor bu iyi bir cerrah olmama engel teşkil eder mi şimdiden size çok tşk ederim tekrar görüşmek ümidiyle hocam hoşçakalın.Erdoğan DURGUT
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;

Erdoğancım,

Çok güzel mesajlar içeren mail atmışsın, sağol. Kendimi çok iyi hissetmeme sebeb oldu. Yaz tatillerinde benim operasyonlarıma gözlemci olarak gelebilirsin. Senin spor yaparken ileride ellerinden ekmeğini kazanma şansını zora sokma. Şu durumun FASET sendromu. Yani eklem zorlanması. Ağrıkesici- kas gevşetici.

-
01/01/70
babaannem için soru sormak istiyorum.88 yaşında kendisi.birçok belfıtığı ve omirilikte daralmaları var.tek çözüm ameliyat dediler ama yaşlı olduğundan korkuyoruz.çok sankı çekiyor çok acı çekiyor.ağrı kesici ilaç vs.herşeyi denedik ama acısı geçmiyor.ne yapabiliriz ltfen yardım edin.başka bir çare yolu yokmudur.
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;

Burcu Hanım,

Babannenizin tüm filmlerini görmeden değerlendirme yapmak yanlış olur. Ameliyat gerekli olursa Anestezi onayı ile uyutmadan epidural anestezi ile hallederiz.

-
01/01/70
Sayın Hocam, Belimde 8 vida bulunan hastayım. Geçen ay belimin MR çekildi. Sinir testi yapıldı. Herşey normal gözüktüğü söylendi. Fakat belimdeki kütük hafif ağrı ve ayaklarımın kesilmesi nedeniyle yürüyemiyorum. 50-100 m de oturuyorum. Daha öncede belirttiğim gibi ameliyat sonrası Fizik tedevi görmedim. Bana yapacağım eksersizleri bildirirseniz çok memnun olurum. En derin saygılarımla. Hasan Satıcı
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;

Hasan Bey,

0.212.296 94 50 nolu telefondan 3504 dahili hatta Canan Hanımı arayıp egzersiz formlarını faxlamasını istiyebilirsiniz.

Adınız ve Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Mesajınız
Güvenlik Kodu
Doğrulama Resmi
Güvenlik Kodunu Giriniz