Sizin Sorduklarınız

-
01/01/70
İYİ GÜNLER. BENİM HANIMDA YILLARDIR BEL KAYMASI VAR KİME GİTTİYSEM KİMSE YAPAMADI. BURDA AMELİYATI ÇOK RİSKLİ OLUR DEDİLER. BU KONU HAKKINDA BANA BİLGİ YAZARSANIZ SEVİNİRİM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Sevgili Mehmet Bey, Eşiniz adına üzüldüm. Bel kayması ile ilgili tedavi yanlışlıkları maalesef halen devam etmekte. Kayma derecesine ve kliniğine göre mutlaka ameliyat gerekiyorsa biran önce gerçekleştirmek gerekir. Ayrıca operasyon riski açısından Dahiliye, Kardioloji ve Anestezi onayı alıp modern teknolojiyi kullandığım için rahat olmanızı tavsiye ederim.
-
01/01/70
hocam 3 yıl önce bana bel fıtığı başlangıcı teşhisi kondu ama sürekli olarak belimde ağrı var.2 gün önce sol tarafımda ağrı vardı idrarda yanma üroloji doktoruna gittim röntgen ve idrar tahlili temiz çıktı.beni dahiliyeye gönderdi orda doktor bana kas ağrısı için ilaçlar yazdı ve iğne.ama hocam eve geldiğimde.röntgene baktım kalça kısmıma yakın yerde (bana ağrı veren yerde) sanki kayma var eğri gibi duruyor.hocam hangi doktora çıkmalıyım acaba bende bel kaymasıdamı var.ne önerirsiniz.şimdiden teşekkürler hocam.saygılarımla
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Selam, Sizin filmlere bakarak kayma konusunda endişe içerisine girmeniz doğru olmaz. Öncelikle sizi iyi bir muayene etmek ve sonra oldukça detaylı filmler gerekir.
-
01/01/70
Sayın Op. Dok. Onur Kulaksızoğlu benim rahatsızlığım yaklaşık 10 yıl önce bir iş makinasının kayışına sol kolumu yaklaştırmam sonucu kolum burkuldu. daha sonrasında kolumda şişmeler ve kasılmalar oldu. bu şişmmeler ve kasılmalar iş gördüğümde daha da fazlalaşıyordu. yaklaşık 3 sene önce sol ayağımda sol ayağımda kasılma ve ağrı oluyor .özellikle yürürken daha da fazlalaşıyor.Uykularım düzenşizleşti sabahları ağrı ile kalkıyorum. çeşitli beyin cerrahi uzmanlarına muayene oldum kendileri bana bel ve boyun fıtığı olduğumu söylediler. LOMBER SPİNAL MR Tarih:13/08/2008 Teknik:T1A ve T2A sagital;T2A aksiyal Lomber lordoz normaldir. Vertebra korpus yükseklikleri normal olup korpus endplatelerinde Schmorl nodülleri,korpus köşelerinde osteofitler izlenmektedir. İntervertebral disk aralıkları normal olup tüm lomber disklerde dejenerasyona sekonder sinyal azalması görülmektedir. L4-5 diskinde sol posterolateral protrüzyon ve annüler yırtık izlenmektedir. Anterior epidural yağlı doku oblitere olup tekal kese ve sol L4 kökü Ilımlı şekilde basılıdır. Diğer seviyelerde intervertebral disk konfigürasyonları normal olarak değerlendirilmiştir. Nöral foramenler tabidir. Spinal kanal normal genişliktedir. Spinal kord L1-2 seviyesinde sonlanmaktadır. Paravertebral alanlar tabidir MR YORUMU: • Spondilozis • L4-5 sol posterolateral protrüzyon annüler yırtık, ılımlı tekal kese ve sol L4 kök basısı Ayrıca durumumu sizinde değerlendirmenizi ve operasyon geçirmem gerekirse hangi yöntemle olabileceğimi, Bağkurdan sigortalıyım operasyon geçirirsem yaklaşık ne kadara mal olur, Ayrıca çalıştığınız kurumun adresini verebilirseniz sevinirim. Saygılarımla.. Sultan okumuş Akşehir/Konya
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Sayın Sultan Hanım, Mailde detaylı yazdığınız şikayetlerden sadece bel ile ilgili Mr raporu olduğundan lütfen boyun bölgesinide araştırmamız gerekir. Bel ameliyatla düzelir ama boyunda problem fazla ise öncelik değişir. Benim çalıştığım özel hastanelerden SGK anlaşmam var ve kısmi farklar söz konusu olduğunu bildirmem gerekir.
-
01/01/70
L4-5 düzeyinde anterior epidural yağ planını oblitere eden solda belirgin olmak üzere nöral foramenleri inferiordan daraltan posterior bulging ve bu zeminde gelişmiş sol parasantral posterior diskherniasyonu izlenmiştir.sol L5 rutunasüperiordan bası izlenmektedir.so nöral foramen inferiordan daralmıştır.end plate sol lateralde kemik iliğinde ödem ile uyumlu sinyal intensite değişikliği izlenmektedir. Bu rapora göre doktorum kesinlikle açık ameliyat olacaksn dedi.Mikrocerrahi ile hastalığın tekrar nükseder dedi.ne yapmam lazım??? NOT:Sosyal güvencem emkli sandığı.
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Merhabalar, Size bu mailinizin cevabını dün yazmıştım ama yayına vermemiştim. Çünkü dehşete düşmüş ve sinirlenmiş bir kişinin kaleminden çıkan agresif bir maildi. Bugün daha sakin yaklaşımla yazmaktayım. Dünyada üstünlüğü tartışılmaz bir konu olan MİKRODİSKEKTOMİ yöntemini bilmemek ve ısrarla öğrenmemek, üstüne birde böyle yanlış yönlendirmeler yapmak bilinçli bir doktora yakışmaz. Siz siz olun ve mikrocerrahi yapılan bir merkeze kendinizi emanet edin. Bu arada nüks, yani tekrarlama; açık ameliyatta 25-30, Mikrodiskektomide; 2-3
-
01/01/70
mhb sayin op dr onur kulksızoğlu ben yuksel arsaln 1992 de elektitik direğınde duştum kartal araştırma hastane filimler çekildi çatlak görundu belde l m alçıya alındi ondan sonra topalanarak yürümeye başladım daha sonra topalanma geçti 1 sene sonra bel ağrılar sonra olmadi bir sene sonra tekrar başladı belim ağırmaya başladi otururken sırtımı bir yere yaslanmam lazim boşluk olduğu zaman ağrı yapıyor sırt ve bel kısmı bu durun yardımci olurmusunuz iletişim numaram 0532 543 18 11 istanbulda yaşıyorum
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Selamlar, Sizin geçirmiş olduğunuz ameliyat hakkında tam bir bilgi edinmem gerekir. Ayrıca Omurilik yaralanması olmasa topallamazsınız. Bu omurilik yaralanmasının düzeyinin araştırılması için yeni ilaçlı MR ve sinir testi EMG çektirmek ve ona göre değerlendirmek gerekir.
-
01/01/70
Sayın Op. Dok. Onur Kulaksızoğlu benim problemım bel fıtığı sol ayakta güç kaybı uyuşma belde ağrı. Doktara cıktım 18.12.2008 tarihinde cekilen hemar sonucu L4-5 intercertebral disklerinde deheberatif sinyal kaybı mevcut olup L4-5 diffixe ve hafif sağ paramedian protrude disk herniasyonu anterior epidural yağ planlarında obliterasyon sağ sinir kökte indentasyon sağ nörl foramen medial kesimi daralmıştır. sonuc bu bo sonuca doktorların kesın kararı amiliyat şeker hastasıyım ne önerirsiniz ne yapmalıyım TEŞEKKÜR EDERİM
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Selam, Yazdıklarınıza göre güç kaybı varsa ve fıtığa bağlı ise mutlaka ameliyat olmanız gerekir. Fakat bazen bu tür olayların ayrımı için EMG çektirmek gerekebilir. Herşeyin başında iyi bir muayene etmek geliyor.
-
01/01/70
hayirli geceler belimde olan rahatsizligin kaynaginin d vitamini eksikligi oldugunu iddia ediyor aile doktorumuz bu konuda ne dusunuyorsunuz
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Sayın Fadime Hanım, D vitamini eksikliğinde Raşitizm hastalığı yani sistemik kemik hastalığı gelişebilir. Salt bel ağrısı D vitamini eksikliğine bağlı olabileceğini sanmıyorum. Sizin detaylı bir muayene edildikten sonra gerekli MR filmleri ve kan testleri bize açıklayıcı olacaktır.
-
01/01/70
Hocam; Yardımlarınız ıcın tesekkur ederım karıyer hayatınızda ınsaallah basarılar dılerım. Allah razı olsun.
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Çok çok teşekkürler. Bilgi alış-verişinin ne kadar önemli olduğunu bilmeniz inanılmaz sevindirici bir olay.
-
01/01/70
SAYIN DR.ONUR BEY 8 AYDAN BERI BOYUN FITIGI VAR.IGNE TEDAVISI OLDUM 1 AYDAN BERI EGZERSIZ YAPIYORUM COK SIDDETLI AGRIM YOK AMA ARA SIRA AGRIM OLUYOR ISARET PARMAGIMDAKI UYUSUKLUK HALA GITMEDI SIZE SORUM SU IGNENIN BELLI BIR MÜDDETI VARMI TEKRARDAN SIDDETLI AGRI BASLARMI ? TESEKKÜR EDER ISLERINIZDE BASARILAR DILERIM SAYGILARIMLA FIGEN CIMEN
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Sevgili Figen Hanım, Fıtığınızın derecesi çok önemli. Sizi yanlış yönlendirmek istemem ama patlamamış bir fıtığınız varsa egzersiz ve yüzme çok iyi gelir. Uyuşma devam ediyorsa sinir sıkışışması devam ediyor demektir.
-
01/01/70
ismim alime adıgüzel karsta yaşıyorum 50 yaşındayım boynumda fıtık tespit edildi. ne derece bir fıtık hastasıyım ve ameliyat gerekiyormu bana verilen kagıtta sonuç olarak şunlar yazıyor(SERVİKAL DİSKLERİN SİNYAL İNTANSİTESİİDEJENERASYONA BAĞLI OLARAK AZALMIŞ EKLEM KÖŞELERİNDE OSTEOFITIKK DEĞİŞİKLİKLERİ İZLENMEKTE OLUP EKLEM ARALIKLARINDA VAKUM FENOMENLERİ İZLENMEKTEDİR. SERVİKAL SPONDİLOZ 9  C4-C5 DİSKİ SAĞ AĞIRLIKLI SANTRAL HERNİASYON GÖSTERMEKLE OLUP EŞLİK EDEN SOTEOFİTLERLE BİRLİKTE SPİNAL KORDA VE SAĞ AĞIRLIKLI HER İKİ C5 KÖKE BASKI İZLENMEKTEDİR.  C6-C7 DİSKİ KTANİALE UZANIMLI SANTRAL HERNİASYON GÖSTERMEKTE OLUP EŞLİK EDEN SOTEOFİTLERLE BİRLİKTE SPİNAL KORDA VE HER İKİ KÖKE BASKI İZLENMEKTEDİR) eger cevaplarsanız cok mutlu olurum...
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Alime Hanım, Yazdığınız iki mesajdan birisi olan boyun MR film sonucunu görünce dehşete düşmemek elde değil. Çok ciddi omurilik basılarınız var ve mutlaka ameliyat olmanız gerekli. Beyin Mr raporunuza gelince; şikayetlerinize göre Kulak Burun Boğaz Uzmanının sizi muayene etmesinde fayda var.
Adınız ve Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Mesajınız
Güvenlik Kodu
Doğrulama Resmi
Güvenlik Kodunu Giriniz