Sizin Sorduklarınız

-
01/01/70
Onur hocam 1997 yılında tek başıma kaldırmakta epeyce zorlanacağım bir ağırlığı kaldırmaya çalışırken belimde bir ağrı olmuştu.Belimde ağrı hissettiğimde ağırlığı kaldırmaktan da vazgeçmiştim.Bundan sonra her yıl bir kaç defa belimde bir hafta on gün süren ağrılar oldu.Daha sonra kendiliğinden geçiyor ve uzun zamanlar hiç bir ağrı olmuyordu.2001 yılında bir sabah yatağımdan kalkmaya çalıştığımda kalkamadığımı gördüm.Defalarca uğraştım kalkmak için.Epeyce bir kalkma girişiminden sonra kalkabilmiştim.Bu ağrım da bir hafta sonra kendiliğinden geçmişti.2007 yılında yine aynı ağrılar başladı.Yattığım yataktan oturduğum sandalyeden dakikalarca uğraş sonucu anca kalkabiliyordum.Bir beyin cerrahisi uzmanına gittim.EMAR a gönderdi beni.Emar sonuçlarında belimde iki ayrı noktada bel fıtığı tespit edildi.Kas gevşetici ilaçlar vermişti doktor.Bundan sonra pek öyle bir ağrı olmadı belimde.Taki üç gün öncesine kadar.Yeniden büyük ağrılar olmaya başladı.Şimdiye kadar olmayan bir ağrı biçimi ile karşılaştım.Karnımın sol tarafında içten toplu iğne batırılıyormuş gibi ani ve şiddetli bir ağrı oluyor bu ağrıyı aynı anda sol bacağımda dizimin biraz altında iç tarafında hissediyorum.Noktasal bir ağrı.Çok küçük bir alanda önce karnımın sol tarafında sonra da bacağımda hissediyorum.Sanki midem çok küçük bir noktasından deliniyormuş gibi bir his.Acaba bu da mı bel fıtığının neden olduğu bir ağrı biçimi.Bel fıtığı proplemi ameliyatla da olsa nihayi çözümü olmayan bir sorun olarak görülüyor.Micro cerrahi yöntemi ile gerçekten nihayi çözüm oluyor mu.Teşekkürler
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;

Ahmet Bey,

Sizin bu ağrılarınızın belden kaynaklandığını düşünmüyorum. Bel fıtığının Mikrocerrahi ile 97 çözümü olduğunu söylemeliyim.

-
01/01/70
Merhaba Onur Bey, Tv programlarınızda kemik aşı konusunda ayrıntılı bilgi verebilirseniz sevinirim.
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;

Nadihan Hanım,

Size ve Eşinize çok selamlar. Kemik aşıdan mutlaka bahsedeceğim. Size yapılmadı, çünkü size yapılan ameliyatta füzyon (yani mesafeyi dondurma) değil dinamik sistem uygulamıştım.

-
01/01/70
Doktor Bey Merhaba Aşağıdaki MR sonucunu yeni çektirdim.Çeşitli ilaçlar ve iğneler kullandığım halde bir fayda görmedim.Bir çok doktora gittiğim halde hepsi değişik teşhisler koydular. kısacası sorunumun ne olduğunu bilmiyorum.İlginiz için teşekkür ederim. Emar tarihi:10/04/2009 Bulgular: Lomber lordoz doğaldır. L5-S1 düzeyinde grade 1 anterolistezis mevcuttur.Disk mesafesinde daralma, diskte dejeneratif, dehidratasyona bağlı sinyal intensite kaybı izlenmiştir. Diskte posterior ağırlıklı diffüz annüler bulging ile uyumlu simetrik taşma mevcuttur.Anterior epidural yağ hattı daralmıştır.Bilateral nöral foramenlerde minimal daralma izlenmiştir.Sipinal kanal çapı artmıştır. Lomber vertebra korpus yükseklikleri normaldir. ZEYNEP USTA GÖLCÜK/ KOCAELİ
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;

Zeynep Hanım,

Aklın yolu birdir. Burada belinizde kayma var, ağrılarınız şiddetli ve tedaviye dirençli; TEK SEÇENEK AMELİYAT. Vida-platin ile sabitleme.

-
01/01/70
annemde bel fıtığı başlangıcı var sol ayağında çok ağrı kasığında ağrı var sırtında ağrıları var kollarında ve bileklerimde ağrı var bel fıtığındanmı kaynaklanıyor bu ağrılar. ilaç tedavisi gördü ama bi faydası olmadı. mrg sonuçları söyle: -L3-S1 intervertebral disklerdedejenerasyon, -L3-4, L4-5 diffüz annüler bulging. yorumlamanızı rica eder saygılarımı sunarım.
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;

Kerem Bey,

Annenizin MR sonuçlarına göre fizik tedavi görmesinde fayda var. Ayrıca sırt ve kasık ağrıları açısından detaylı muayene şart.

-
01/01/70
Merhabalar . . . Sayın hocam ; Saygı ve selamlarımı sunarım. Zehra Şenkaya (Annem) yaşı 79 , günlük yaşamındaki aktivitelerini zar zor yapmakta dayanabilecek kadar kalçada ağrıları var.Allaha Şükür yürüyebiliyor. 17.02,2008 tarihli MR raporu aşağıdadır.Önerilerinizi bekliyorum. Allah Razı Olsun Kolay Gelsin. Bulgular : Lomber lordoz tabiidir. Vertobal kolonda açıklığı sağa bakan hafif skolyoz ve sola rotasyon mevcuttur . Vertebralarda dejeneratif değişiklikler , end-olate’lerde osteofitik oluşumlar ve yer yer Schmorl modülleri mevcuttur. L3-4 seviyesi dışında kesit alanına giren tüm seviyelerde eklem mesafesi daralmıştır.Yer yer eklem aralıklarında vakum fenomeni izlenmektedir. Faset eklemler ve ligamentum flavumlar diffüz olarak hipertrofik görünümdedir. Disk sinyal intensiteleri dejenerasyona bağlı diffüz olarak azalmıştır. L1-2 ve L2-3 seviyesinde diskte diffüz taşıma izlenmektedir.Dural kese basılıdır. Lateral resesler ve nöral foramenler daralmıştır.Belirgin kök basıncı saptanmamıştır. L3-4 seviyesinde diskte sol ağırlıklı diffüz taşıma izlenmektedir . Solda nöral foramen kaudalden daralmıştır.Belirgin kök basıncı saptanmamıştır. L4-5 seviyesinde diskte diffüz taşma izlenmektedir.Dural kese basılıdır.Lateral resesler ve nöral foramenler daralmıştır.Sol nöral foramende köke bası izlenmektedir. L5-S1 seviyesinde L5 vertebrada anteriora grade-1 listezis mevcuttur.Diskte pseudobulging görünümü vardır.Nöral foramenler kaudalden daralmıştır.Belirgin kök basısı saptanmamıştır. L1-S1 arasında tüm seviyelerde disk patolojisi ile faset eklem ve ligamentum flavum hipertrofisine bağlı olarak spinal kanal daralmıştır. Distal spinal kord normaldir. Spinal kord ve korda ait elemanlarda belirgin patolojik sinyal değişikliği saptanmamıştır. Yardımlarınızı bekliyoruz.İyi günler , iyi çalışmalar . . .
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;

Celal Bey,

Annenize gerekli olan tedavide yaş itibari ile radikal olamayacağımız için nokta atış semptom tedavisini uygulamak lazım. Mutlaka muayene etmek ve filmlerle beraber değerlendirmek  gerekir.

-
01/01/70
HOCAM MERHABALAR MR SONUCUMU SİZE KISACA YAZIYORUM: ALT LOMBER DÜZEYİNDE ILIMLI SPONDİLOZ. L3-L4 DİSKİNDE DURAL KESEYE BASI YAPAN VE SOL L4 SİNİR KÖKÜNÜ İNDENTE SOL PARAMEDİAN-FORAMİNAL GENİŞ TABANLI PROTRÜZYON İZLENMİŞTİR.ORTA HATTA MİNİMAL KRANİOKAUDAL UZANIM EŞLİK ETMEKTEDİR. L4-L5 DİSKİNDE DURAL KESEYE BASI YAPAN VE L5 SİNİR KÖKLERİNİ İNDENTE EDEN GENİŞ TABANLI SANTRAL EKSTRÜDE HERNİASYON İZLENMİŞTİR.FORAMEN GİRİMLERİ DARALMIŞTRI. L5-S1 DİSKİNDE DURAL KESEYE BELİRGİN BASI YAPAN VE SOL S1 SİNİR KÖKÜNÜ HAFİF İNDENTE EDEN SOL PARAMEDİAN-FORAMİNAL GENİŞ TABANLI PROTRÜZYON MEVCUTTUR. SAYIN HOCAM KENDİ HAKKIMDA BİRAZ BİLGİ VEREYİM.BENDE SOL PERTHES VAR .ANCAK BEL AĞRISI YOK.SAĞ BACAĞIN ÜST TARAFINDA ÇEKME LİF GERİLMESİ VE BALDIRDA KRAMP BIÇAKLA KESİLİRMİŞCESİNE AĞRILAR VE KALÇAMDA AĞRILAR MEVCUTTUR EĞİLEMEM BAZI HAREKET KISITLIKLARI DOĞRULURKEN SAĞ KALÇADA AĞRILAR MEVCUTTUR ANCAK BELDE COK AZ BAZENDE HİÇ AĞRI OLMAMAKTADIR AMA SAĞ BACAKTAKİ AĞRILAR YÜRÜMEMİ ENGELLİYOR VE TOPALLIYORUM SİZCE NE YAPMALIYIM AMELİYAT ŞUANDA GEREKLİMİ SİZE NASIL ULAŞABİLİRİM SAYGILARIMLA CEVABINIZI 4 GÖZLE BEKLİYORUM
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;

Ozan Bey,

Bu rapor sizin çok ciddi sıkıntılar içerisinde olduğunuzu gösteriyor. Fıtık basısı omurilik üzerinde kendini hissettiriyordur. Mutlaka Mikrocerrahi öneriyorum.

 

-
01/01/70
Merhabalar Onur Bey, Ben Giresundan Ayşegül AKIN 25.04.2009 Sabahı Yapılan TV Programında Görüşmüştük Ancak Benim Size Sormak İstediğim Bir Sorum Daha Olacak.Ben Şuanda 1. Dereceden Bel Kaymam var Sizde Zaten Ameliyat Önerdiniz.Ancak Şimdi Değilde Bundan 3-5 Ay Sonra Ameliyat Olsam Benim İçin Ne Gibi Sakıncalar Meydana Gelir.Ayrıca Gece Yatarken Çok Rahatsızlıklarım Var.Gündüz Kendimi Yorduğum Zamanlarda Şikayetlerim Artıyor.Bu Hastalığın Çıktığından Bu Yana Son 1 Yıldır İdrara Çok Sık Gidiyorum.Acaba Bunun Bel Kaymasıyla Bir Alakası Varmıdır.Çünkü Ben Bu Sorunla İlgili Testleri Yaptırdım Ancak Diğer Hastalıklarla Bi İlgisi Olmadığı Ortaya Çıktı En Son İhtimalle Bel Kaymasından Dolayı Olduğunu Zannediyorum.Yukarıda Yazdığım Konularla ilgili Bana Yardımcı Olursanız Çok Memnun Olurum. İyi Günler ve İyi Çalışmalar Dilerim.
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;

Ayşegül Hanım,

Sizin bu şikayetlerinizi tam olarak açıklayan bir tanınız var. Yani beldeki kayma bu tür idrar problemleri ve ağrıları açıklar. Geç kalmanız  sizdeki tahribatın ilerlemesini ve derinleşmesine sebeb olabilir. En yakın zamanda ameliyatı düşünmelisiniz.

-
01/01/70
Selamün Aleyküm Hocam Boyun ağrısı şikayetiyle Doktora gittim rontgen çekimi sonucu boyun kayması teşhisi konuldu boyunluk takmamı söyledi 15 gün kullandım fakat hala boynum ağrıyor Hocam benim sorum şu boyun kayması fizik tedavi ile iyileşirmi boyun kayması tehlike arzedermi saygılar sunarım
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;

Selamlar,

Sizin boyun kayması tanınız doğru ise sadece boyunluk takarak iyileşmesi zor.

Sizin MR sonuçlarınıza bakmak ve kemik yapı açısından tomografi çektirmek lazım.

Saygılarımla,

-
01/01/70
Sayın Kulaksızoğlu daha önce size mail göndermiştim.Bir rahatsızlık için. Şu an kayınvalidem bel ağrısı ve bacağında ağrı hissetmekte ve hareket kısıtlılığı yaşamakta.Göstermiş olduğumuz hekimler bel kayması ve ameliyat gerektirmeyen bir fıtığı olduğunu söylediler.Amaliyatın fıtık için gerekli olmadığını fakat kayma nedeniyle amaliyat gerekebileceğini söylediler.10 günlük bir seans ile fıtık için fizik tedavi uygulandı.Ama ağrılarında bir azalma ve yaşam kalitesinde gün geçtikçe kötüleşme olmaktadır.Sizi Tv.lerden izlemekteyiz.Hastamızın yaşam kalitesini iyileştirmek için amelayat yaptırmaya karar verdik.Hastamız SSK emekli yakını. Sizin çalıştığınız kurumların SSK ile anlaşması varmı? Ayrıca muayene sonucu ameliyata karar verirseniz nekadar fark ödeyeceğiz.Ayrıca bize ne zaman randevu verebilirsiniz.Biz Karabükten geleceğiz Hastamız ayrıca sürekli oturamıyor.Bize ne önerirsiniz.Şimdiden teşekkür ederiz.
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;

Burhan Bey,

Kayınvalideniz için net bir tanı koymak ve tavsiyelerde bulunmak çok zor.

Muayene sonrası belki birkaç test sonrası net bir şey söyleyebilirim.

-
01/01/70
Hocam kusurabakmayın ben yeni emar çekindim iki kere sonucunu sizeyazdım cevap alamadım şimdi yazıyorum cevap verirseniz sevinirim. eski emar sonucumu göndermiştim yeni emar sonucum bana yardımcı olursan sevinirim. Lomber lordoz düzleşmiştir. Vertebra korpuslarında dejeneratif osteofit oluşumlar izlenmektedir. faset eklemlerde hipertrofi izlenmektedir. L5-S1 düzeyinde vertebra korpus karşılıklı end-platolarında tip-1 ve tip-2 kemik iliği deyişiklikleri izlenmektedir. İntervertebral disklerde dejenerasyona bağlı sinyal kaybı izlenmektedir. L1-2 VE L2-3 düzeyinde tekal keseye bası oluşturan periferik disk kabarıklığı izlenmektedir. L2-3düzeyinde santral annüler fissür dikkati çekmiştir. L3-4 düzeyinde her iki lateral resesi hafif daraltan tekal keseye minimal bası oluşturan periferik disk kabarıklığı izlenmektedir. L4-5 DÜZEYİNDE her iki lateral resesi daraltan tekal keseye besı oluşturan periferik disk kabarıklığı izlenmektedir. L5-S1 düzeyinde osteofit oluşumlarına eşlik eden sağda belirginleşen periferik disk kabarıklığı izlenmektedir. bu düzeyde sağ nöral foramen inferiordan hafif daralmıştır . hocam aydınlatırsanız teşekkür ederim hocam ben belimden igne vurulan hastayım önceki gönderdim yazılarımda bahsettim şimdi yazmadım hocam kargo adresinizi verirseniz filim lerimi gönderecem .allah sizden razı olsun bizi aydınlatın için FADİMANA ATAY KONYA
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;

Selamlar,

Sizin MR sonuçlarınızı görmek çok daha net bilgi sağlar.

Fakat bu rapora göre iyi bir fizik tedavi gerekir.

Adınız ve Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Mesajınız
Güvenlik Kodu
Doğrulama Resmi
Güvenlik Kodunu Giriniz