Sizin Sorduklarınız

selçuk türkkan
18/10/12
hocam;raporumda L5-S1 düzeyinde disk dejenerasyonu ile birlikte tekal keseyi ve sağ radiksi basılayan,inferiora doğru migrasyon gösteren sağ parasantal yerleşimli disk ekstrüzyonu dikkati çekmiştir yazıyor..doktor ameliyat olman lazım dedi.şu an ilaçlar fayda gösterdi.hangi belirtiler başladığında ameliyat kararı almam gerekir?ameliyat olmadan hayatıma ne kadar devam edebilirim.teşekkürler
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Sağ topuğunuza vuran ağrı, uyuşma yanında özellikle ayak bileğinizi aşağıya doğru indirmede zafiyet olduğu anda hiç vakit kaybetmemelisiniz. Bunun en basit testi ayaklarınızın topuğuna basarak adım alabilmeniz mümkün olmadığı en ileri kuvvetsizlik belirtisinin ve aciliyet içerir. Fakat yinede Mikrocerrahiden korkmayın, geç kalmaktan korkun.
funda aydin korkmaz
18/10/12
Merhaba hocam son zamanlarda yaşadığım hatta yürümeme dahi engel olan bel agrısı ile doktora gittim mr cektiler sonuç olark dejenere L5-S1 intervertebral diskinde diffüz bulging zemininde santral protrüzyon mevcut olup dural kesede bası olusturmaktadır.Bilateral nöral foramenler kaudalden daralmış solforamende nöral köke temas mevcuttur. ağrılarım inanılmaz fazla ve günlük yaşantımı fazlası ile etkiliyor doktorum ameliyat dedi ama bunun baska bir cozümü var mı ameliyattan sonra daha da kötu olmaktan korkuyorum.
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Merhabalar, Sizin fıtığınız oldukça ciddi. Fakat ameliyat kararı verebilmek için önce sizi muayene etmem ve detaylı olarak film incelemesi yapmam gerekir.
Evren çapacı
18/10/12
Hocam merhaba;
ben 24 yasındayım. bel ağrısı sıkıntısıyla MR çekildim sonuç lomber lordoz düzleşmiş L5-S1 minimal santral protrüzyon
hocam ben astsubaylığı düsünüyorum sıkıntı olur mu? tavsiyeniz nedir? bu arada fizik tedaviye de başladım
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Doğru yoldasınız. Bel kaslarınızı güçlendirmelisiniz.
Sinan GÜLÜMSEYEN
18/10/12
Selam Sayın Hocam Sol Kalçamın Üzerindeki ağrılardan doktaragittim bana emar çektirdi MRG Sonucunu olduğu gibi yazıyorum Cevaplarsanız çok memnun olurum Saygılar sunarım.
Bulgular: Lomber torakal vertebra korpus end platelerinde schmorl nodülleri izlenmektedir
vertebra korpus köşelerinde osteofitik sivrileşmeler mevcut
L2-3 İntervertebral diskinde anterior epidural yağ mesafesini ve nöral foramenleri daraltan diffüz anüler bulging mevcut
T12-L1 İntervertebral diskinde anterior epidural yağ mesafesini daraltan diffüz anüler bulging mevcut
vertebra korpüs yükseklikleri medulla sinyal intensiteleri olağandır.
Diğer Lonber invertebral disk aralıkları ve posterior elemanlar normal olup HNP İzlenmedi.
Konus medularis L1 düzeyinde sonlanmaktadır.
spinal korda baskı saptanmadı
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Sinan Bey, Bol bol yüzme ve egzersiz öneriyorum.
kerim
18/10/12
vertebra korpuslarında destrüksiyon ve paravertebral yumuşak doku şişliği izlenmiştir.
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Bana çok daha detaylı bir mail atmalısınız.
Mehmet OĞUZ
17/10/12
Merhaba Hocam

Akromioklaviküler eklemde dejeneratif-hipertrofik deişiklikler izlenmiş olup eklem ile supraspinatus kası arsındaki adipoz dokuplanları abliteredir.supraspinatus kası üst konturunda konkavlaşma izlenmektedir.İMPİNGEMENT ile uyumludur.

Supraspinatus tendonunda minimal sinyal artısı mevcut olup tendon devamlılıgı korunmaktadır.İNTRASUBSTANS yırtık ile uyumludur.

subakromial,subdeltoid bursada effüzyonda minimal artış izlenmaktedir.


subskapular. infraspinat, biceps kas tendonları tabiidir.

Glenohumeral eklem ilişkisi doğaldır. kemik sinyal intensiteleri yaş ile uyumludur.

labral yapılar dogaldır

hocam yaş 50 açıklamalrınızı bekliyorum
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Bu konuda tüm tedaviyi Ortopedi Uzmanlarına danışmalısınız.
Yasemin
17/10/12
Onur Bey merhaba, Ankara'dan yazıyorum.Sizi 17.10.2012 tarihinde Karadeniz Tv'deki proğramınızda gördüm. Ben 26.01.2012 tarihinde Özel bir hastanede lazer yöntemiyle bel fıtığı yapılan bir hastayım. Ameliyattan birkaç gün sonra sağ bacağımda ve belimde ameliyat öncesinde olmayan ciddi sıkıntılar baş gösterdi. Bunlar bel bölgesinde ciddi ağrı, sağ bacakta uyuşma,ağrı,içten içe sızı,elektrik çarpması, böcek ısırması,iğne batması,sağ ayak parmaklarımın 4 tanesinde çekmeler gibi beni son derece rahatsız eden sıkıntılardı. Ameliyatı yapan doktora durumu bildirdik, şikayetlerimi dinler dinlemez sizi tekrar aynı yöntemle ameliyat edelim dedi. Bu tarih 10.02.2012 idi. Ameliyat esnasında ben çok ciddi bir şekilde sağ ayak baş parmağından kalçaya kadar ağrı ve aşırı ısı hissedip bağırarak ameliyatı 5 kez durdurmak zorunda kalmıştım hatta ameliyat öncesinde hiç bir acı yaşamayacağımı söyleyen doktora, bu durum neden oluyor diye sorduğumda, sinire değiyorum o yüzden oluyor diyerek bu şekilde (en son ben istemiyorum artık durdurun dememe rağmen) devam etti ve ameliyatı sonlandırdı.Bu sebeplerden dolayı ben tekrar lazer istemedim, doktor da , bizim bu yeni denediğimiz bir yöntem zaten, başka yöntemlerde var dedi ben sıcak bakmayınca MR istedi, sonuca göre de zamana bırakmak lazım biraz bekleyelim dedi.Ancak benim sıkıntım hiç geçmiyordu, bu arada başka bir doktora görünelim dedik,o doktorda EMG istedi. 19.03.2012 tarihinde EMG çekildi ve sinir hasarı denildi. EMG isteyen doktorda mikro cerrahi ile ameliyat ederim ancak sonuç memnuniyet verici olmayabilir, sinir hasarları kalıcı olabilir dedi. Tabi ben vazgeçtim.Günlük hayatımı devam ettirmekte zorlanıyordum, sürekli ağrı ve sıkıntılarla yaşıyordum,uzun süre oturamıyor ve ayakta kalamıyordum. Tabi bu arada rapor sürekli uzuyordu,iş hayatıma dönemiyordum. Bu arada doktorumda sürekli ameliyat edeyim diyordu. Başka birkaç doktora daha gittim onlarda ameliyat olmayın hiç bir faydası olmaz,sadece açıp kapatırlar. Sinir hasarları ciddidir, iyileşmeniz uzun süreli olabileceği gibi hiç geçmeyebilirde dediler. Kafam çok karışmıştı,sonunda ameliyatı yapan doktor sizde o bölgede baskı var,size iki işlem yapacağım birincisi baskıyı ortadan kaldıracağım, ikinciside disk çıkarıp yerine tifit ya da pifit (adını hatırlayamadım) yastık görevi yapaca bir malzeme koyacağım, bu şikayetler ortadan kalkacak diyerek ikinci ameliyata beni ikna etti. 27.08.2012 tarihinde beni ameliyat etti, ameliyat sonrasında kontrole geldiğinde sağ bacaktaki sıkıntımın geçip geçmediğini sordu, şikayetim geçmemiş hatta sol üst ve sağ üst baldırlarda da uyuşma,hissizlik,ağrı,sızı gibi sıkıntılar başlamıştı. Bunların olmaması lazım, ama üst baldırlardaki sıkıntı normaldir secde pozisyonunda mikro cerrahi yaptım, baskıyı kaldırdım,ama bahsettiğim malzemeyi koymadım, çünkü kemik çok kalındı dedi.Sizi tedavi etmeden göndermeyeceğim dedi, ilaç tedavisine başladı, fayda etmedi. Tekrar MR istedi, sonuca göre bize, biraz daha baskı kalmış sizi taburcu edelim ilaca devam edin 10 gün sonra görüşelim diyerek ameliyattan 4 gün sonra taburcu etti. 10.09.2012 tarihinde dikiş alımı için gidildiğinde, şikayetlerimin geçmediğini, kat be kat arttığını, ağrının kalça kemiğine,kaburgalara kadar yayıldığını, belimin şiddetli ağrıdığını,ve bacaklardaki şikayetleri, oturamadığımı,ayakta fazla duramadığımı vs. anlattım. Doktor, benim yağtığım ameliyatla sizin bahsettiklerinizn bir alakası yok, sizi ben anlayamıyorum, sizin gibi bir hastayla ilk defa karşılaşıyorum, şu ilacı (sirdalud) 5 gün kullanın diğerinede (neurontin) devam edin fayda etmezse sizi başka bir doktora yönlendireceğim diyerek bizi uğurladı.5 gün sonra aradım ama ulaşamadım,mesaj attım geri dönmedi. Ertesi gün eşim kendi rahatsızlığı için hastaneye gittiğinde tesadüfen doktorla karşılaşmış, mesaja geri dönüş olmadığını söylemiş. Doktorda ağrı tedavi merkezine yönlendirelim demiş, eşimde ilk ameliyattan sonra da ağrı tedavi merkezine yönlendirmek istediği için istememiş. Kendince, ağrı tedavi merkezine giderek iyleşebilecek bir rahatsızlık varsa neden ikinci ameliyat yaptı diye düşünmüş. O gün bugündür biz doktordan haber bekliyoruz, şikayetlerimi bildiği halde ne arandım ne de kontrol randevusu verdi. Hastane yönetimine durumu bildirdik, ancak onladan da ses seda yok. Bizde kendi çapımızda arayışa geçtik, çünkü benim yaşadığım hayat, hayat değil. 9 aydır, gün 24 saat bahsettiğim sıkıntıları çekiyorum. Sinir hasarı nedir? Tedavisi varmıdır? Biliyorum çok uzun oldu ama yardımcı olabilirseniz sevinirim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim, saygılar. 17.10.2012
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Selamlar, Sizin yaşadıklarınızı okuyunca çok üzüldüm. Sinir hasarı kavramı biraz komplike. Emg sinir testi verilerinin ve yeni ilaçlı bel MR filminin değerlendirilmesi gerekir. Bu tetkikleri inceleme sonrası belki size net bir bilgi verebilirim.
selçuk türkkan
17/10/12
hocam;raporumda L5-S1 düzeyinde disk dejenerasyonu ile birlikte tekal keseyi ve sağ radiksi basılayan,inferiora doğru migrasyon gösteren sağ parasantal yerleşimli disk ekstrüzyonu dikkati çekmiştir yazıyor..doktor ameliyat olman lazım dedi.fizik tedavi ile bu sorun giderilebilir mi?teşekkür ederim
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Ben bu rapordaki fıtığın Fizik Tedavi ile düzelebileceğini düşünmüyorum. Hatta bu tedavi sizde felç riskini bile ortaya çıkarabilir. Kararınızı verirken duygusal olmayın, geri dönüşü mümkün olmayan hasar oluşmadan gelin, Mikrocerrahi yapalım.
yeliz akıncı
17/10/12
merhabalar hocam;
annem bel ağrıları çekiyor lomber spinal mr sonucu
lomber lordoz tabii olup lumbosakral açı artmıştır;
tüm düzeylerde intervertebral disklerde değişik derecelerde parsiyal dejenerasyon ile uyumlu kısmi sinyal kayıplar izlenmektedir;
L2-3 intervebral diskinde diffüz bulging mevcuttur.tekal sak ile temas izlenmektedir.bası belirgin değil;
L3-4intervebral diskinde sol paramedian herniasyon izlenmektedir.herniye disk metaryelidural sak sol yarımına ve sol L4 nöral kök çıkımına anterriordan bası yapmaktadır.
L4-5 düzeyinde santral sağ paramedian ufak bir herniasyon izlenmektedir.
dural sak sağ yarımı ve sağ L5 nöral kök çıkımına anteriordan bası mevcuttur.hocam sonucu çok merak ediyorum yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden cevabınız için çok teşekkür ederim.kolay gelsin
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Annenize en kısa sürede Mikrocerrahi teknik ile Mikrodiskektomi operasyonu öneriyorum. Gelin, en kısa sürede ameliyatını yapalım, sağlığına kavuşturalım.
songül kaya
17/10/12
ameliyat olmuş biri için 2.ameliyat risk ise ilaçlardan başka tedavi yöntemi varmı
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Eğer ikinci ameliyat Mikrocerrahi ile yapılıyorsa risk minumumdur. Bu yüzden bu riske girilir. Fakat Mikrocerrahi yoksa bende yokum derim.
Adınız ve Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Mesajınız
Güvenlik Kodu
Doğrulama Resmi
Güvenlik Kodunu Giriniz